Arama
Arama Sonuçları
Atışmalı kongre
Kastamonu Ziraat Odası’nın 9. olağan genel kurulu, Cumartesi günü Ünal Düğün Salonu’nda yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu’nun aday olduğu genel kurulda Butur 102, Yapıcıoğlu ise 73 oy aldı. Mevcut Başkan Butur, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Genel kurula AK Parti Milletvekili Metin Çelik, CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve delegeler katıldı.
2022’de Türkiye’de en çok konuşulanlar
Medya takip kurumu Ajans Press, her sene olduğu gibi 2022 yılının en çok konuşulan başlıklarını derledi.
‘Masadaki partilere kim karar verdi?’
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Millet İttifakı’nda ortak bir mutabakatın olmadığını savunarak gizli görüşmelerin olduğunu söyledi. Başesgioğlu açıklamasında; “Neden 5 değil, 7 değil, 8 değil de 6? Kimler karar verdi bu 6’lı masaya? Bu 6’lı masa için başka partilere davet gelmedi. Birlikte oturdular, görüştüler. Şimdi gizli görüşmeler başladı. Ortak bir mutabakat olmadığı ortada” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı değişti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden affını istedi. Bakanlık görevine Vahit Kirişçi atandı.
Tarım Bakanı Pakdemirli, Kastamonulu oldu
AK Parti İl Teşkilatı, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ve Vali Avni Çakır ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret etti. Ziyarette; Bakan Pakdemirli'ye 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verildi.
DSİ 23. Bölge, en başarılı bölge müdürlüğü seçildi
DSİ 23. Bölge Müdürlüğü, 2021 Yılına İlişkin Birim ve Yönetici bazlı performans değerlendirme sonuçlarına göre '' Taşkın Koruma'' alanında en başarılı Bölge Müdürlüğü seçildi.
Kastamonu'dan ayrılan Sinop, OBM'yi kurdu
Kastamonu'dan ayrılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü resmen kuruldu
Kastamonu’da iki büyük proje yatırım programında
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan iki büyük proje, 2022 yılı yatırım programına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla duyurulan karar, Resmi Gazetede yayınlandı.
İki dev proje, yatırım programına alındı
Devrekani ilçesinde gerçekleşecek iki dev proje, 2022 yılı yatırım programına alındı.
Güray Parçal'ın meşhur bürosunda neler oluyor ?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, partisinin Taşköprü İlçe Danışma Meclisi toplantısında İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Güray Parçal’a yüklendi.
Üç bakan Kastamonulu oluyor!
İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının 3’ncü birleşiminde İGM Başkanı Güray Parçal gündem sonunda meclise sözlü önerge sundu.
“Orman köylüsü ve kooperatifler etle tırnak gibi olmalı”
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, paydaş buluşmaları kapsamında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü çalışma alanında üretimde en büyük pay sahibi olan orman kooperatifleri birliği olan S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar’ı ve birliğe bağlı Kooperatif başkan ve temsilcilerini Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda ağırladı.
Devrekani OSB’de yatırım incelemesi yapıldı.
Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırım programına alınabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilçede incelemede bulunuldu.
'Geç kalmış projelerden biri...'
Kırık Barajı'nın yüklenici firması Seza İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Açık, projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
3 İl için önemli baraj projesi
Çankırı’da yapımı devam eden ve tamamlandığında Çankırı, Çorum ve Kastamonu’daki tarım alanlarını sulanmasında kullanılacak olan Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı şantiyesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Çankırı, Kastamonu ve Çorum ilimiz için çok önemli bir baraj” dedi.
Bakan Pakdemirli'den çiftçiye müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiye destek ödemelerinin 2022'de de artarak devam edeceğini söyledi
"Türkiye bir şeker krizi yaşıyor"
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde şeker satışlarının durdurulmasını gündeme getirdi
Devrekani OSB onaylandı!
Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından onaylandı
Kastamonu'da gıda denetim seferberliği başladı
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla gıda denetim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Kastamonu genelinde 25-28 Ekim tarihleri arasında 4 gün sürecek olan gıda denetimlere Kastamonu Merkez ve ilçelerinde üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetim başladı
Küçüksu ulaşılabilir olacak
Taşköprü Kaymakamlığı, Küçüksu mesire alanı yolunun yapımına başlandığını duyurdu.
“Yanan alanları yeşil vatanın bir parçası haline getireceğiz”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yanan alanların tekrar ağaçlandırılarak yeşil vatanın bir parçası haline getirileceğini belirtti
Kastamonu'da 752 bin fidan dikilecek
Tarım ve Orman Bakanlığının “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında 11 Kasım tarihinde Kastamonu’da 752 bin fidan dikilecek
OSB, bakanlık tarafından onaylandı
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Devrekani Tarıma Dayalı (Besi) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş işlemlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı
Çiftçiye, rekor destek ödemesi yapılacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ekim ayında çiftçiye toplam 773 milyon 269 bin TL destek ödemesi yapılacağını duyurdu
Bakan Pakdemirli “Taşköprü Sarımsağı ile AB’de Varız"
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AB Komisyonu'nun Tarımdan Sorumlu üyesi Janusz Wojciechowski ile yaptığı ikili görüşmede, Türkiye ve AB arasında tarımla ilgili yürütülen pek çok konuyu ele aldıklarını açıkladı
Gıda Komitesi toplanacak
Son günlerde marketlerdeki gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hallerde denetimin sürdüğünü, yarın da Gıda Komitesi'nin toplanacağının sinyalini verdi.